25.9.16

הזמנת התינוק למצג לידה אופטימלי ע"י דמיון מודרך

  
הזמנת התינוק למצג לידה אופטימלי ע"י דמיון מודרך
האם שמתם לב שבזמן שלאחרונה הרבה תינוקות  שמתעקשים על מצג עכוז?


אנו יודעים שתינוקות בדר"כ מסתובבים ומתבססים בתנוחה  שבה הראש למטה בין השבועות 32 ל37 בהריון.  בשלב זה המוח ועצמות הגולגולת הם החלק הכבד ביותר של הגוף שלהם. התינוקות מכינים את עצמם ללידה.  סקרנות, מוכנות וכוח הכובד גורמים לראש לרדת  למטה להתבסס באגן.
סטטיסטיקות מראות שלאחר שבוע 36  כ  26% מהתינוקות שהיו  עדיין במצג עכוז, יתהפכו  למצג ראש באופן ספונטני לקראת  הלידה. בנוסף סטטיסטיקות  מראות ש 81% מהתינוקות שהיו במצג עכוז עד שבוע 36 יתהפכו למצג ראש למטה אם האימהות שלהם מתרגלות דמיון מודרך באופן יומיומי.
מה הסיבה לכך? הפילוסופיה של היפנוברת'ינג-שיטת מונגן, גישה מעמיקה להכנה ללידה, בגופן של אימהות שחוות מתח מכל סיבה שהיא (מתוך מקום רגשי פנימי או אפילו לחץ בעבודה), אצור מתח רב. עקב כך בגופה של אם זו יהיו  השרירים הטבעתיים מכווצים יותר  בחלק התחתון של הרחם בעקבות תגובת הfight/ light/freeze  להילחם/לברוח/לקפוא. כשהשרירים האלה מכווצים, לתינוק יהיה  הרבה פחות מקום ברחם התחתונה, ולכן  פחות סיכוי להתהפך ולבסס את ראשו לתוך האגן.
אימהות המתרגלות דמיון מודרך ומדיטציות באופן יומיומי מתרגלות הרפיה. והתוצאה היא רחם רך המזמין  את התינוק מטה.
בואו הצטרפו למפגשי פשוט ללדת  "מצג עכוז למצג ראש" תרגול היפנוברת'ינג של דמיון מודרך .
תרגולים קבוצתיים פתוחים לאימהות בשבוע 35 ומעלה. לאפשרות גם מפגשים פרטניים /מפגשי יעוץ. 

הכתבה:


אנו יודעים שתינוקות בדר"כ מסתובבים ומתבססים בתנוחה  שבה הראש למטה בין השבועות 32 ל37 בהריון.  בשלב זה המוח ועצמות הגולגולת הם החלק הכבד ביותר של הגוף שלהם. התינוקות מכינים את עצמם ללידה.  סקרנות, מוכנות וכוח הכובד גורמים לראש לרדת  למטה להתבסס באגן.
סטטיסטיקות מראות שלאחר שבוע 36  כ  26% מהתינוקות שהיו  עדיין במצג עכוז, יתהפכו  למצג ראש באופן ספונטני לקראת  הלידה. בנוסף סטטיסטיקות  מראות ש 81% מהתינוקות שהיו במצג עכוז עד שבוע 36 יתהפכו למצג ראש למטה אם האמהות שלהם מתרגלות דמיון מודרך באופן יומיומי

אני והשותפות שלי ב"פשוט ללדת" מקבלות משובים חיוביים רבים  מזוגות שהתינוקות שלהם מתהפכים למצג בו ראש התינוק יורד מטה ברגע שהאימהות  נכנסות לשגרת של תרגול יום יומי  של מה שהן לומדות בקורס היפנוברת'ינג-שיטת מונגן. התרגול כולל מודעות למתחים ולפחדים, הקשבה לדמיון מודרך ומדיטציות ותרגול תנוחות יוגה פשוטות.
אימהות  צריכות להיות מודעות לכך שתנוחות שהן נמצאות בהן לאורך זמן יכולות להשפיע על היכולת של התינוק להתהפך. לדוגמא ישיבה במושב  הרכב הגורמת לאגן לקרוס לאחור  ולפתח האגן להצר.  ולמנוע מהתינוק להתהפך ולהתבסס נכון ובקלות.
הנה כמה טיפים שיעזרו לתינוק להתהפך:
·         אם את נוהגת הרבה, התאימי  את תנוחת המושב או תמכי בגוף עם כריות .  כך תוכלי לשבת בתנוחה שמרחיבה את פתח האגן. כנ"ל לגבי כסאות משרד  החליפי את הכסא  בכדור פיזיו או שרפרף על מנת ליצור פתח אגן רחב יותר.
-          השתדלי לבלות זמן בתנוחות הניטרליות לכוח הכובד  כמו עמידת שש ושכיבה על הצד.  שחיה  וגלגולים במים יתנו  לתינוק אפשרות וזמן להתהפך.
-          תנוחות הפוכות: עמידת ראש, תנוחת כלב ראש למטה, תנוחת דב הקוטב (התחילי בעמידת שש והורידי את הראש והחזה לרצפה כשהישבן נשאר גבוה). התנוחות האלו מזמינות את התינוק לשחרר את הטוסיק שלהם מתוך האגן.
-          הקשיבי לדיסקים של הרפיה ודמיון מודרך בכלל, ולדיסקים של מרכז "פשוט ללדת" המכוונים להיריון ולידה בטוחה, בפרט.  .
-          בקשי מאבא לדבר אל הבטן התחתונה בקול רך ושקט...תינוקות ירצו להתקרב כדי לשמוע את אבא.
-           
-          קבעי פגישה עם המיילדת או הדולה שלך  ודברי איתן על הפחדים שלך.
-          השתמשי בריבוזו- דולות ומיילדות יוכלו להראות לך איך להשתמש בצעיף המסורתי של  המיילדות המקסיקניות שמשקשק את הבטן בעדינות ועוזר לתינוק להסתובב ולהתבסס מחדש.
-          תעשו מוקסה- טכניקה של אקופונקטורה שעוזרת לתינוקות להתהפך.
-          קבלי טיפולים מרגיעים כמו וואטסו (הידרותרפיה), אוסטיאופתיה, רפלקסולוגיה וכירופרקטיקה שיכולים  לעזור לאמא לשחרר מתח מהאגן.
האירי אור-האירי פנס בין הרגליים ,  תינוקות ברחם יכולים להבחין בין אור וחושך, האירו להם את הדרך!
הכתבה נכתבה ע"י פאולה אג'י ,מפשוט ללדת, המרכז הישראלי להכנה ללידה רגועה בשיטת ההיפנוברת'ינג..
למידע נוסף על פשוט ללדת היכנסו לאתר: www.pashut-laledet.co.il


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה